IsisFiliis katteri

Isis

Vila i frid goaste Isis

Vår älskade katt som var starten i vårt katteri.

Girlie

Mamma

S*Aardwolf Girlie Girlie

Chris

Pappa

(N)Tojo Polaris Chris Rea

Isis

S*MiDivino Isis
2011-02-21 -- 2014-03-17


MCO n 09
Stamtavla


Isis var nyfiken och busig och hon ville vara med där det hände saker. Ibland gjorde hon det tydligt genom att helst befinna sig mellan den fullt sysselsatta människan och det denna höll på med. Ibland var hon tyst och diskret som en skugga så man inte hade en aning om att hon var i närheten. Då hände det att hon blev instängd i rum och i garderober och under soffan. Men det tycktes inte bekymra henne så värst. Garderober har ju mjuka mysiga ställen att ta en gosig tupplur på och den stora favoriten i detta avseende var husses kalsonglåda =)


Ett annat favoritställe var balkongen där hon gärna höll uppsikt över vad som hände i den stora världen utanför reviret. Det tycktes också vara kul med alla främmande dofter som kom där utifrån!!


I december 2012 fick Isis sin första kull och blev samtidigt den hona vi startade upp vårt katteri med. Under tiden hon hade sin kull drabbades hon av tarminvagination. Hon behövde då opereras och veterinären rekommenderade att hon inte skulle få fler kullar så vi passade på att kastrera henne. A-kullen blev således hennes första och enda kull. Men vi var så lyckliga över att Isis tog sig igenom denna kris, för ett tag var vi inte säkra på att hon skulle överleva. Men hon var en kämpe!


Och kämpa fick hon fortsätta göra. In i det längsta lyckades hon dölja den smärta hon måste ha haft av sina dåliga höfter. Det var först i februari 2014 som vi fick konstaterat att hon led av höftledsdysplasi. Den sista tiden var hon tvungen att äta smärtstillande varje dag och kunde på det viset leva nästan som tidigare. Men då det var omöjligt att veta hur ont hon hade, valde vi att låta henne somna in den 17 mars 2014.


Vi saknar Isis ofantligt mycket, men det är skönt att veta att hon aldrig behöver lida mer!

Hälsotester


HCM DNA Heterozygous


 

HCM Ultraljud Normal, enligt Torkel Falk 2012-09-10
Utställnings

resultatDatum

Klass

Domare

Plats

Resultat

2011-02-21

Klass 12

Åsa Hammarlund

Alingsås

Ex 1

2011-09-03

Klass 11

Mario Ottino

Västra Frölunda

Ex 1

2013-09-28

Klass 10

Hannah Jensen

Västra Frölunda

CAP

2013-09-29

Klass 10

Anne Köhn

Västra Frölunda

CAP

Copyright © All Rights Reserved                                                                                               Senast uppdaterad 2018-01-27