IsisFiliis katteri

A-kullen, 5 ½ vecka
Solinda

Det är jag som är Solinda.

Solinda och Laszlo

Jag och min man Laszlo.

Mitt Stamnamnsbevis


Jag är medlem i TICA sedan 2018.


Om oss

Jag som driver ett litet katteri i vårt hem heter Solinda. Jag bor i Ljungskile tillsammans med min man Laszlo och våra 3 hemmaboende Maine Cooner.

Solinda och Flisan, 1994


Att skaffa katt var vi alla  väldigt sugna på och det var ett helt gemensamt beslut, men att starta katteri är nog mest mitt påhitt även om jag får gott stöd.


Men för att börja från början så skaffade jag min första katt så snart jag flyttat hemifrån. En svart-vit bondkattshona som fick namnet Filisia, fast till vardags blev det Flisan.


Som 20-åring och ovan kattägare hade jag inte så värst bra koll på hur man märker att  en hona börjar löpa. Så en dag var hon snabb som attans och lyckades  smita hemifrån. Jag var ju bara orolig för om hon skulle hitta tillbaka hem och pustade ut ordentligt när hon gjorde det några timmar senare!! Sen tog det några veckor innan jag förstod vad för äventyr hon varit på. Magen blev rundare och rundare, och snart fick hon en kull på 4 ungar. En svart liten kille med vit medaljong och  lång svans fick bo kvar hemma. Han fick  namnet Marsupilami, men det var ju så krångligt att säga så det blev Salami till slut. Dessa, mina första katter, finns nu inte längre kvar här i livet.


När möjligheten att skaffa katt igen infann sig var det till en början inte helt självklart vilken ras det skulle bli. Men efter att jag bekantat mig med Maine Coonen, denna bjässe till katt som var så mjuk, gosig och framför allt sällskaplig, så var det svårt att tänka sig någon annan. Och som tur var motsatte sig inte  någon i familjen  detta, även om jag vet att min man gärna skulle vilja ha en siames eller möjligen en brittiskt korthår.


Så i januari 2012 flyttade S*MiDivino Isis och hennes mamma S*Aardwolf Girlie Girlie hem till oss. Och genast började jag undra varför jag väntat så länge. Jag har ju saknat mina katter under alla dessa år! Och saknat att leva tillsammans med dessa goa djur!


Redan till sommaren 2012 ansökte jag om eget stamnamn hos SVERAK, och lyckan var stor när jag fick beskedet att  SE*Isis Filiis det var min kattuppfödning! Första kullen kom i december samma år. Jag genomförde också det prov som föreligger att man blir "SVERAK-diplomerad uppfödare".


Efter en del motgångar på grund av hälsoproblem hos kattorna bestämde jag mig för att fokusera på utparning, låga kloner och hälsotestade katter och 2017 föddes D-kullen som var vår första  utparningskull. Därefter följde beslutet att lämna SVERAK och FIFe, och 2018 registrerade jag katteriet hos TICA istället, med viss justering då man bara får ha ett ord i sitt katterinamn,  IsisFiliis.


Alla våra katter är efterlängtade, älskade och självklara medlemmar i vår familj, och de rör sig fritt i vårt hus och i den innätade kattgården. Det viktigaste är att de har det gott och mår bra, men jag vill också varsamt avla fram rasrena Maine Cooner som har god hälsa,  ett härligt temperament och det rasspecifika utseendet.


Mysigare katter får man leta efter, och jag hoppas en Maine Coon vinner ditt hjärta för alltid!
Jag har läst samtliga av PawPeds internet kurser; G1, G2 och G3.

Klicka på rosetterna nedan och se vad de innehåller.Copyright © All Rights Reserved                                                                                               Senast uppdaterad 2019-12-13